• 0592 420 711

Oolaboo x fraenck bag 2021

Oolaboo x fraenck bag 2021

€ 37,50

Omschrijving kort

Oolaboo x fraenck bag 2021

Omschrijving

100 vegan, gemaakt van restmaterialen. Ontworpen en gemaakt in Nederland.

Sustainable, vegan, handmade and Dutch design

FRAENCK is een concept van ontwerpersduo Ho & Mulder. In 2007 vonden ze elkaar op de kunstacademie in Arnhem, waar Ratna Ho, Fashion Design studeerde en Pascal Mulder, Product Design. Vanaf hun eerste ontmoeting deelden Ho en Mulder een passie voor het ontwerpvak. Niet veel later ontstond er een collectie die diervriendelijk, sociaal en lokaal geproduceerd wordt.
Bij FRAENCK worden tassen gemaakt die compleet vegan zijn en waar snijverlies van zeilmakerijen en restpartijen kunstleder, een tweede leven krijgen. Supermooie materialen, die anders in de afvalbak belanden, worden vervaardigd tot mooie tassencollecties. Upcycling noemen ze dat.

Het woord upcycling klinkt niet alleen als één woord, maar klinkt vooral alsof we ergens meer waarde aangeven. En dat klopt. Bij upcycling wordt een afvalproduct hergebruikt, maar geef je de oorspronkelijke grondstof meer waarde.
Bij FRAENCK bedoelen ze met upcyclen ook wel het creatief hergebruik van gebruikte materialen of afval .
Upcycling is een vorm van recyclen. Waar recyclen hergebruik in de breedste zin van het woord betekent, is upcyclen specifiek het recyclen van ongebruikte restanten.
Zoals snijverlies of geproduceerde materialen waar geen afnemer voor gevonden kan worden. FRAENCK maakt gebruik van die overgebleven materialen en maakt hiervan nieuwe mode-items. Goed voor de mens en het milieu. De tassen zijn dus niet zomaar tassen, het zijn tassen waarin afvalproducten worden opgekalefaterd en er mooier uitzien dan ooit tevoren.

Daarnaast geloven ze bij FRAENCK in een inclusieve wereld. De duurzame collecties worden daarom vervaardigd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In het atelier in Arnhem houden ze zicht op de omstandigheden waarin de collectie wordt vervaardigd en behouden ze het ambacht van tassen maken.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Naar bevestigen